Fem studenter svarar: Kommer du rösta i kårvalet?

Idag öppnar röstningen för kårvalet, som håller på fram till 25 april. Studentkårens mål är att fler av medlemmarna ska rösta i årets val, så för att ta tempen på studenternas intresse gick Studietid ut på campus och frågade om de tänker rösta.

Bruno Fernandes

Pluggar master i global politisk ekonomi.

– Ja det tror jag, eftersom jag involverad i studentråden. Men jag har varit borta ett tag och måste prata med mina kollegor inom studentråden för att uppdatera mig om vad som händer, så jag har ännu inte bestämt mig för vilka jag ska rösta på.

Maja Lindgren

Pluggar global utveckling.

– Nej det ska jag inte göra, jag tror inte ens att jag har tänk på det. Jag tror inte jag har fått tillräckligt med information om det helt enkelt.

Lauren Doantuc

Pluggar master i biologi.

– Nej, den mesta informationen är på svenska så jag vet inte så mycket om det. Om jag hade fått mer information hade jag nog röstat.

Lars björk

Pluggar vidareutbildning av lärare.

– Nej det kommer jag inte göra. Jag bor i Göteborg och åker hit när det är seminarium så kopplingen mellan mig och SU är begränsad. Jag tänker att det är upp till er som är här dagligen att engagera sig i det.

Aki Okono

Pluggar master i mikrobiologi.

– Ja, det är planen. Jag är själv inte jätteaktiv i studentlivet, men jag gynnas av det jobb som de som är mer involverade gör. Så jag röstar för att stötta deras arbete, det är mitt sätt att påverka.