Nu är SU:s kvalitetsarbete godkänt – efter tre år: “Känns väldigt bra”

För tre år sedan fick Stockholms universitet en bakläxa gällande sitt kvalitetsarbete av Universitetskanslersämbetet. Nu är kompletteringen klar och godkänd.

I slutet på 2021 publicerade Universitetskanslersämbetet (UKÄ) en granskning av Stockholms universitets kvalitetsarbete, ett arbete som ska säkra och främja kvaliteten i utbildning och forskning.

Granskningen visade att SU i stora drag bedriver ett gott kvalitetsarbete. Men på två av sex punkter – student- och doktorandperspektiv samt arbetsliv och samverkan – fick universitetet kritik.

Sen dess har universitetet tagit fram flera olika åtgärder och implementerat dessa. Nu är SU:s kvalitetsarbete godkänt på samtliga punkter av UKÄ, något som glädjer SU:s prorektor Clas Hättestrand.

“Det känns väldigt bra! Vi började arbetet med att förbereda universitet för UKÄ:s granskning av vårt kvalitetssystem redan 2015. Så efter alla dessa år känns det nu skönt att få svart på vitt att det system vi byggt håller hög kvalitet, och att vårt åtgärdsarbete bedömts som tillfredställande helt utan anmärkningar”, skriver Hättestrand i ett mejl till Studietid.

Sofi Röjlar