Smyginvigning av den efterlängtade Kårpuben

Under onsdagskvällen hölls invigning av den nya kårpuben i Studenthuset. Ett hundratal personer hade anmält sig till den efterlängtade premiärkvällen. — Det har varit en lång resa, konstaterade Simon Froster Delbom, Stockholms universitets studentkårs vice ordförande.

I flera år har frågan drivits av kårpolitiker. Under onsdagen kunde den nya Kårpuben äntligen invigas. Ett 50-tal personer fanns på plats under kvällen i Stockholms studentkårs kafé, Kåriander, där Kårpuben hölls. På menyn fanns öl på både flaska och fat, liksom vin, cider och flera alkoholfria alternativ. För den som var sugen på mat och tilltugg fanns nachos, pizza och snacks att beställa.

Intresset för öppningen var stort och inför premiären hade ett hundratal personer anmält sig. Bland besökarna fanns bland andra kårmedlemmar, föreningsaktiva och kårrepresentanter.

“Vi ser det som en potentiell mötesplats för alla universitetets studenter att träffa varandra.”

-

— Det har varit en lång resa, säger Simon Froster Delbom, vice ordförande för SUS (Stockholms universitets studentkår) och fortsätter.

— Kårpuben har funnits med i verksamhetsplanen sedan ett antal år tillbaka och planen var att öppna tidigare än vad vi nu gör, men pandemin kom i mellan. Vi är väldigt glada över att kunna ha den här smygpremiären.

Simon Froster Delbom får medhåll från SUS ordförande, Elis Wibacke.

— Det är väldigt spännande att kårpubben nu har öppnat. Vi ser det som en potentiell mötesplats för alla universitetets studenter att träffa varandra och som en plats för både föreningar och studentråd att anordna aktiviteter. En knytpunkt för kårens medlemmar, säger Elis Wibacke.

Kårpuben förväntas öppna på riktigt i november. Evenemang och öppettider publiceras på SUS hemsida och sociala medier.

Hedvig NittveSUS, campus