SUS satsar en halv miljon på studentfest: "Ett sätt att fira"

En halv miljon kronor till SUS:s jubileumsfirande och 1,5 miljoner till föreningar och råd. Det beslutade kårens fullmäktige under onsdagskvällen.

Under onsdagens valfullmäktige, vilket är det första fullmäktige sedan valet, fastställdes SUS:s budget för 2023/2024. Styrelsens förslag om en rad olika strategiska satsningar gick igenom.

De strategiska satsningarna handlar bland annat om en halv miljon kronor som ska gå till firandet av SUS:s 140-års jubileum i höst och 1,5 miljoner kronor till föreningar och råd.

– Vi känner att det är ett sätt för oss att öka kännedomen om SUS och sätta oss lite mer på den sociala kartan. Men också ett sätt att fira SUS:s traditioner som vi idag är lite dåliga på att förmedla till andra, säger Disa Ahlblom-Berg (VSF), SUS tillträdande ordförande.

Även förslaget om att lägga 300 000 kronor på att göra kaffe på campus billigare bifölls. Hur detta ska förverkligas är ännu inte klart, men ett alternativ är att det ska gå via Kafé Kåriander som SUS äger.

– Vi hoppas på att kunna implementera det redan i höst. Nu när det gått igenom kommer vi ha en dialog med bolaget om denna satsning, säger Disa Ahlblom-Berg.

Sofi RöjlarSUS