Efter en paus på fyra år — här är nya konceptet för 12-timmarsfesten på campus

Olivia Schelin, sekreterare för samhällsvetenskapliga föreningen vid SU, ser framemot 12-timmarsfesten. “Kommer bli väldigt roligt”, säger hon. Foto: Jennifer Snårbacka

Snart slår Café Bojan upp dörrarna för årets längsta fest på campus — 12-timmarsfesten. I år testar arrangören, Samhällsvetenskapliga föreningen vid SU, ett nytt koncept.

— Vi har också öppnat upp för andra än studenter i år, säger föreningens sekreterare Olivia Schelin.

Under fyra år har Samhällsvetenskapliga föreningen tvingats lägga sin årliga fest, 12-timmarsfesten, på paus till följd av pandemin. Men i år är det dags igen — och temat är sommarfestival.

— Vi börjar klockan tre på eftermiddagen och slutar klockan 03 på natten. Varje timme har vi något speciellt som händer, det här året har vi bland annat tre stycken liveframträdanden. Vi har också djs, barer och dansgolv. Det blir en riktigt rolig fest, berättar Olivia Schelin, sekreterare för samhällsvetenskapliga föreningen vid SU.

Även icke-studenter välkomna

Senast som 12-timmarsfesten ordnades var 2019. Nu är det dags igen, efter en fyra år lång paus under pandemin. Foto: Samhällsvetenskapliga föreningen

Tidigare har festen endast varit öppen för studenter, något som samhällsvetenskapliga föreningen nu ändrat på.

Nytt för i år är att man inte längre behöver vara student för att släppas in. Biljetterna kostar 175 kronor, och för föreningsmedlemmar är det 25 kronor billigare.

— Vi har försökt att inte bara rikta oss mot studenter utan velat skapa kontakter, folk ska veta att vi finns, säger Schelin.

Förutom att öppna upp för icke-studenter har föreningen i år tagit in artister som inte har någon kopppling till SU, bland annat artisten Ida Gratte, samt utökat utrymmet vid Café Bojan.

— Vi har en dubbelt så stor uteplats nu, och det ryms omkring 300 personer på hela området.

“Kommer hit och firar”

På tisdagen hade föreningen sålt omkring 170 biljetter — en “helt okej” biljettåtgång, enligt Olivia Schelin.

— Vi har plats för fler. Men det kommer också finnas möjlighet att köpa biljetter vid dörren på fredagen, säger hon.

Kalaset bekostas till ungefär hälften med hjälp av bidrag från Stockholms universitets studentkår, SUS. Resten täcks av biljettintäkter, och samarbeten med företagspartners.

Kalaset väntas gå för 100 000 kronor, exklusive inköp av alkohol.

Schelin hoppas på god stämning, mycket folk och fint väder på fredagen.

— Jag tror det kommer bli väldigt roligt. Mycket bra musik, mycket dans och uppträdanden. Nästan alla blir också klara med sina tentor på fredagen, så vi hoppas att de kommer hit och firar, säger hon.