Student angrep hyresvärd med kirurgsax

En student angrep sin hyresvärd efter att ha blivit uppsagd från sin studentlägenhet. Nu döms han i Malmö tingsrätt till fyra och ett halvt års fängelse och tio års utvisning.

En 32-årig man attackerade sin hyresvärd efter att ha blivit uppsagd från sin studenlägenhet, detta efter att han meddelats ett beslut om uppsägning. Hyresvärden fattade beslutet om att avsluta hyreskontraktet med studenten efter att han börjat bete sig suspekt. Enligt Sydsvenskan ska studenten ha pratat om att han jagades av vampyrer och en vän till mannen uppger att narkotikapreparatet LSD kan ha orsakat hans beteende. När studentet fick reda på uppsägningen av hyreskontraktet attackerade han hyresvärden genom börja bita, slå och skära vederbörande med en skärva från en spegel. Han ska även ha attackerat hyresvärden med en kirurgsax.

Hyresvärden lyckades sedan fly till sin granne och polis larmades till platsen. Det var först efter att mannen blivit neutraliserad med elchockvapen som han kunde gripas. Mannen dömdes i Malmö tingsrätt till fyra och ett halvt års fängelse och tio års utvisning. Enligt uppgifter till Sydsvenskan har den 32-årige mannen genomgått en mindre psykiatrisk undersökning, som visade att han inte led av en psykisk störning vid brottstillfället.

Hedvig Nittve